Twente verstevigt derde plek op de ranglijst met simpele zege op Go Ahead Eagles

Sem Steijn en Daan Rots vieren de openingstreffer
Sem Steijn en Daan Rots vieren de openingstrefferANP
FC Twente blijft in de Eredivisie in het spoor van Feyenoord. De ploeg uit Enschede was in eigen huis met 3-0 te sterk voor Go Ahead Eagles en houdt daardoor zicht op de tweede plek.

Twente had weinig te vrezen van de Eagles, die al snel op achterstand kwamen. Sem Steijn schoot na ruim tien minuten hard raak na een knappe pass van Joshua Brenet. Diezelfde Steijn verdubbelde voor rust de voorsprong (2-0).

In de tweede helft pakte de ploeg van trainer Joseph Oosting door. Na bijna een uur spelen tekende Brenet voor de derde treffer. De verdediger kopte knap raak uit een hoekschop van Michel Vlap. Daarna deed Twente het wat rustiger aan en speelde het de wedstrijd eenvoudig uit.

Goede vorm

Met de winst houdt Twente de goede vorm in thuiswedstrijden vast. De ploeg won vier van de laatste vijf thuisduels en kreeg daarin maar vier goals tegen. Alleen vorige week gingen de Tukkers onderuit, tegen FC Utrecht (0-1).

Voor Go Ahead kwam er zondag juist een einde aan een imposante reeks. Het team van trainer René Hake verloor voor het eerst sinds september weer eens een uitduel. De laatste voor Twente was de uitwedstrijd tegen Feyenoord (3-1) op 30 september vorig jaar.

Twente staat momenteel op plek drie in de Eredivisie, met 8 punten achterstand op nummer 2 Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 2-0 bij Almere City. PSV, dat zaterdagavond met 7-1 won bij PEC Zwolle, staat met 10 punten voorsprong op Feyenoord aan kop.