Van den Bergh scoort tegen Ajax 'voor zo'n prachtige club en fans van NAC'

Van den Bergh loopt juichend een ereronde
Van den Bergh loopt juichend een ererondeProfimedia
Jan Van den Bergh was de gevierde man bij NAC Breda in het thuisduel met Ajax (2-1). De aanvoerder maakte in blessuretijd het winnende doelpunt voor de thuisploeg. "Dit is zo mooi", jubelde de verdediger. "Dit is zo'n prachtige club met zulke mooie supporters. Het is mooi dat je dan als aanvoerder het verschil mag maken."

Van den Bergh scoorde al eerder in de wedstrijd, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond. De maker van het winnende doelpunt erkende dat NAC een groot deel van de wedstrijd moest verdedigen. "Maar het is niet erg om je meerdere te erkennen in een tegenstander", zei hij bij ESPN. "Ik wil iedere wedstrijd wel negentig minuten zo hard werken als het dit resultaat oplevert."