Veerkrachtig FC Utrecht verslaat FC Twente en beleeft geweldige seizoenstart

Veerkrachtig FC Utrecht verslaat FC Twente en beleeft geweldige seizoenstartProfimedia
FC Utrecht heeft de vierde wedstrijd van het seizoen thuis gewonnen van FC Twente. Nadat de bezoekers via Sam Lammers op voorsprong kwamen, wist Utrecht de wedstrijd om te draaien en met 2-1 te winnen. Jens Toornstra en Can Bozdoğan maakten de doelpunten. Utrecht heeft door de overwinning tien punten uit vier wedstrijden en staat tweede.

Er waren weinig verrassende wijzigingen in de opstellingen. Bij FC Utrecht mocht Noah Ohio beginnen, mede door zijn twee doelpunten tegen NAC vorige week. David Min bleef daardoor op de bank. Bij Twente zat Ricky van Wolfswinkel op de bank en speelde Lammers in de basis.

Utrecht begon erg fel aan de wedstrijd en kreeg na drie minuten al een schotkans, maar dat leverde geen gevaar op. Twente, dat met de uitshirts van vorig seizoen speelde, kwam daarna wat beter in de wedstrijd. Na negen minuten kwam Mitchell van Bergen erdoor aan de linkerkant en legde terug, maar spits Lammers, vorig seizoen in speler van FC Utrecht, kon net niet afwerken. Twente kwam een minuut later alsnog op voorsprong. Sem Steijn legde de bal perfect terug met de borst in de zestien en Lammers schoot de bal met een volley heel knap binnen: 0-1. Het was de zevende uitwedstrijd op rij dat Lammers wist te scoren.

Utrecht draait het om

Maar lang kon Twente niet genieten van de voorsprong, want na 14 minuten was het alweer 1-1. Een goede voorzet vanaf de linkerkant van Souffian El Karouani belandde op het hoofd van Toornstra, die de bal goed inkopte.

Na een kwart wedstrijd kreeg Steijn een grote kans op de 1-2. Hij was te zelfzuchtig, want Daan Rots stond helemaal vrij om voor leeg doel binnen te schieten, en schoot tegen keeper Vasilis Barkas aan. Zo was het een heel boeiend gevecht in het eerste halfuur. Steijn kreeg tien minuten later weer een grote kans op een doelpunt. Een ingestudeerde corner kwam bij hem voor de voeten op de rand van de zestien, maar zijn schot ging over.

VAR

In de tweede helft dacht FC Utrecht na zes minuten op voorsprong te komen. Paxton Aaronson kwam vanaf de rechterkant naar binnen en schoot op doel. Unnerstall redde de bal, maar Bozdoğan was er als de kippen bij om de rebound erin te schieten. Hij maakte daarbij alleen hands, oordeelde Dennis Higler. Uiteindelijk werd het toch wel 2-1, omdat de VAR ingreep en er geen hands in zag.

Utrecht nam de wedstrijd over in de tweede helft en Twente geen niet tot nauwelijks kansen. Lammers kreeg na 72 minuten de grootste kans voor de Tukkers in de tweede helft. Hij draaide knap weg in de zestien, maar zijn schot was te zacht om Barkas te verrassen. Er kwamen 11 minuten bij en daarin had Oscar Fraulo de beslissing moeten brengen. Hij ging één op één met Unnerstall, maar hij wilde de bal afgeven. Daardoor werd het slechts een corner, maar Utrecht won de wedstrijd uiteindelijk wel. Het eindigde in 2-1.