Vier op een rij voor PSV: tien man NEC ideale sparringpartner richting Juve-uit

Guus Til was betrokken bij beide doelpunten
Guus Til was betrokken bij beide doelpuntenProfimedia
PSV heeft ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Eindhoven werd met 2-0 gewonnen van NEC, dat al vroeg tegen een rode kaart en een penalty tegen aanliep.

PSV begon aan de wedstrijd zonder Noa Lang. De verwachting was dat de vleugelspeler zijn eerste minuten zou maken sinds 24 augustus, maar hij werd niet fit genoeg bevonden om een rol te spelen en nam plaats op de tribune.

Na nog geen 10 minuten sloeg het noodlot toe voor NEC, toen Kodai Sano het niet kon laten om de doorgebroken Guus Til in het strafschopgebied onderuit te halen. Het leverde de Japanner een rode kaart op en PSV een penalty.

PSV-aanvoerder Luuk de Jong legde aan vanaf 11 meter en plaatste de bal in de linkerhoek, buiten bereik van NEC-doelman en debutant Stijn van Gassel, overgekomen van Excelsior.

Bij de aftrap stonden er twee Japanners aan Nijmeegse kant en na een kwartier stond er geen enkele meer op het veld. Spits Koki Ogawa werd geslachtofferd na de rode kaart van zijn landgenoot en werd vervangen door Mees Hoedemakers.

Til

Guus Til tilde de score na 16 minuten spelen naar 2-0 nadat hij een mooie pass van Olivier Boscagli goed aannam en buiten bereik van Van Gassel in het net plaatste.

Op slag van rust haalde uitblinker Boscagli eens uit van grote afstand maar raakte slechts de onderkant van de lat.

Een gemankeerd NEC en een PSV, dat met oog op de Champions League-wedstrijd tegen Juventus aanstaande dinsdag rustig aan deed, kwamen in de tweede helft niet meer tot scoren.