Vitesse pakt dankzij Hadj-Moussa punt tegen Almere in strijd tegen degradatie

Ondanks een late gelijkmaker geen feest bij Vitesse
Ondanks een late gelijkmaker geen feest bij VitesseANP
Het wordt voor Vitesse steeds lastiger om zich in de Eredivisie te handhaven. De club uit Arnhem, drie jaar geleden nog de nummer 4 van Nederland, kwam in de thuiswedstrijd tegen Almere City niet verder dan een gelijkspel (1-1). Anis Hadj-Moussa redde in de slotfase een punt voor de thuisploeg.

Vitesse blijft de nummer voorlaatst van de ranglijst. De club speelt sinds 1989 onafgebroken in de Eredivisie. Maar de ploeg van trainer Edward Sturing heeft nu 5 punten minder dan RKC Waalwijk, de nummer 16 van de ranglijst die op basis van de huidige positie aan het einde van het seizoen aan de play-offs voor promotie naar en degradatie uit de Eredivisie mag deelnemen. Vitesse heeft geen makkelijk programma de komende weken. De club staat voor duels met AZ, Sparta Rotterdam, NEC en PSV.

Ruim 19.000 mensen waren naar het Gelredome gekomen om Vitesse te steunen in de strijd tegen degradatie. Ze zagen Almere City in de negentiende minuut op voorsprong komen. Kornelius Hansen scoorde op aangeven van Peer Koopmeiners. Vervolgens miste Paxten Aaronson een kans op de gelijkmaker en zag Hadj-Moussa zijn schot via de vingertoppen van doelman Samuel Radlinger van Almere City op de paal eindigen.

Gelijkmaker

Eloy Room, de keeper van Vitesse, voorkwam in de tweede helft met een snelle reflex de 0-2 van Thomas Robinet. Daarna bleef Almere City lang redelijk eenvoudig overeind. De bezoekers ontsnapten wel toen Kacper Kozlowski rakelings naast schoot en moesten in de 87e minuut alsnog de gelijkmaker van Hadj-Moussa toestaan. De Algerijn was in de slotminuut van de reguliere speeltijd nog dicht bij de winnende treffer, maar schoot op de lat.