Vitesse verliest bij Fortuna Sittard en is nog steeds niet helemaal veilig

Paul Gladon scoort de 1-0
Paul Gladon scoort de 1-0ANP
Vitesse is nog altijd niet uit de degradatiezorgen. De ploeg van trainer Phillip Cocu verloor het uitduel met concurrent Fortuna Sittard met 2-0 door treffers van Paul Gladon en Úmaro Embaló. Fortuna is nu zo goed als zeker van directe handhaving, terwijl de Arnhemmers nadrukkelijk naar beneden moeten blijven kijken.

Fortuna heeft met nog drie wedstrijden te gaan 35 punten, Vitesse 31. Excelsior staat met 28 punten nu op de zestiende plek, die aan het einde van het seizoen deelname aan de nacompetitie betekent. SC Cambuur en FC Groningen zijn al gedegradeerd.

Geen Yilmaz

Vitesse begon de wedstrijd met de betere kansen. Verdediger Maximilian Wittek kwam het dichtst bij een treffer, maar zijn fraaie volley van afstand belandde op de lat. De thuisploeg van trainer Julio Velázquez werd richting de rust gevaarlijker, maar Vitesse-doelman Kjell Scherpen lette goed op.

Gladon opende in de 51e minuut koppend de score uit een voorzet van aanvoerder Ivo Pinto. Een kwartier voor tijd schoot Embaló na een goede actie verrassend van ver laag in de korte hoek, waar Scherpen geen antwoord op had (2-0).

Spits Burak Yilmaz ontbrak wederom bij Fortuna Sittard. Trainer Velázquez zei eerder dat dat was als gevolg van een "technische beslissing". De Turkse aanvaller meldde een paar weken geleden dat hij niet meer voor de Limburgers zou voetballen, maar kwam daar later op terug.