Vitesse weet opnieuw niet te winnen: PEC neemt punt mee naar huis

Marco van Ginkel zag Vitesse wederom niet winnen
Marco van Ginkel zag Vitesse wederom niet winnenANP
Vitesse heeft een punt overgehouden aan het duel met PEC Zwolle. In Arnhem werd het 1-1. Vitesse blijft met het gelijkspel net boven de degradatiestreep op plek 14 steken. Zwolle staat nu negende.

Van Vitesse kwam vrijdag het eerste gevaar in de wedstrijd. In de vierde minuut schoot Melle Meulensteen echter voorlangs. Even later maakte PEC Zwolle de eerste goal. In minuut 25 was het Younes Namli die werd vrijgespeeld en vanaf buiten het zestienmetergebied de keeper verschalkte in de rechterhoek: 0-1. Daarna ging Vitesse direct op zoek naar de gelijkmaker. Dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties, maar niet tot een Arnhemse goal.

Na rust veranderde dat. Vitesse probeerde meer druk te leggen op de Zwolse verdediging. Dat lukte, al had de ploeg geduld nodig. Pas in minuut 88 was het aanvaller Million Manhoef die tekende voor de gelijkmaker: 1-1. Op de achterlijn omspeelde hij knap een Zwolle-verdediger, waarna hij in de korte hoek hard raak schoot.

Grote kansen Vitesse

Vitesse zette daarna aan en was veel beter dan PEC. De ploeg creëerde nog enkele grote kansen, maar een overwinning zat er niet meer in. In totaal schoot Vitesse maar liefst elf keer op goal, PEC Zwolle één keer.

Het gelijkspel verlicht de druk een beetje bij Vitesse-trainer Phillip Cocu, die met zijn ploeg voor de derde keer op rij niet weet te winnen. De laatste overwinning van Vitesse dateert van 1 oktober. Toen werd rivaal NEC verslagen.