Vitesse wint de Gelderse derby en beëindigt reeks van vijf nederlagen

Mica Pinto viert de 1-2
Mica Pinto viert de 1-2ANP
Vitesse heeft na vijf nederlagen eindelijk weer een duel gewonnen in de Eredivisie. Dat gebeurde uitgerekend in Nijmegen bij NEC, waar de Gelderse derby in een 3-1-overwinning voor de Arnhemmers eindigde.

Vitesse had al in de zesde minuut de leiding genomen door een doelpunt van aanvoerder Marco van Ginkel. NEC maakte 20 minuten later gelijk via de Deen Magnus Mattsson. In de 89e minuut maakte verdediger Dominik Oroz met het hoofd de 2-1, gevolgd door een onderbreking.

Na de tweede treffer van Vitesse, één minuut voor het einde van de officiële speeltijd, moest het duel tijdelijk worden stilgelegd nadat er voorwerpen vanaf de tribunes op het veld waren gegooid. In de luttele minuten na de onderbreking wist Million Manhoef nog een keer te scoren en zodoende de eindstand van 1-3 op het bord te zetten in De Goffert.