Vrijuit spelend Vitesse wint heel ruim van tien spelers van FC Groningen

Million Manhoef nam met drie goals de helft van de productie voor zijn rekening
Million Manhoef nam met drie goals de helft van de productie voor zijn rekeningANP
Vitesse heeft vrijuit voetballend een ruime zege geboekt op het al gedegradeerde FC Groningen. Mede dankzij drie doelpunten van Million Manhoef werd het 6-0 voor de ploeg van trainer Phillip Cocu.

Manhoef had zijn ploeg al in de 4e minuut op voorsprong gezet, maar het duurde tot de blessuretijd van de eerste helft voordat dat doelpunt een vervolg kreeg. Dat gebeurde kort nadat Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh met rood van het veld was gestuurd na een overtreding op de doorgebroken Manhoef. Diens vervanger, Jan de Boer, stond amper in het veld of het werd 2-0 dankzij Melle Meulensteen.

De Boer vertolkte eerder dit seizoen bij zijn enige optreden in de Groningse hoofdmacht een heldenrol bij de overwinning op PSV (4-2). Ditmaal liep het minder florissant. Manhoef (twee keer), Gabriel Vidovic en Sondre Tronstad slaagden er na rust in de invaller-doelman te passeren.