VVV-Venlo door goal in blessuretijd van verlenging door in play-offs om promotie

VVV schakelt Willem II uit in verlenging eers
VVV schakelt Willem II uit in verlenging eersProfimedia
Willem II is er niet in geslaagd na één jaar weer terug te keren in de Eredivisie. De Tilburgers werden zaterdag in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld door VVV-Venlo. Willem II won met 2-1. Omdat VVV het eerste duel in Limburg met 3-2 te sterk was, bleek een verlenging nodig. VVV maakte in de blessuretijd van de tweede helft van de verlenging gelijk via de Turkse invaller Özcan Yasar.

VVV neemt het in de tweede ronde op tegen Almere City FC, dat een dag eerder ten koste van FC Eindhoven de tweede ronde bereikte. Dat gebeurde eveneens na verlenging. De eerste wedstrijd is dinsdag in Venlo, de tweede ontmoeting in Almere volgt volgende week zaterdag.

Willem II begon uitstekend en kwam al in de 7e minuut op voorsprong. Na een goede voorzet vanaf rechts van Leeroy Owusu kopte de Belg Elton Kabangu raak: 1-0. Halverwege de eerste helft viel de tweede treffer voor de thuisploeg. Een schot van Jesse Bosch werd van richting veranderd door VVV-verdediger Sem Dirks, waardoor keeper Ennio van der Gouw kansloos was.

Verlenging

Na het tweede doelpunt vergat Willem II door te drukken. VVV-trainer Rick Kruys liet zijn elftal na rust wat aanvallender voetballen. Spits Nick Venema schoot in de 74e minuut de 2-1 binnen. In de verlenging kregen beide ploegen geen kansen, waardoor strafschoppen de beslissing leken te moeten brengen. Invaller Yasar kopte in de 121e minuut alsnog raak: 2-2.

Willem II eindigde vorig als zeventiende en degradeerde daardoor na acht jaar uit de Eredivisie. In de reguliere competitie eindigden de Tilburgers dit seizoen als vierde.