Willem II door eenvoudige zege in Brabantse derby op hekkensluiter naar plek vijf

Willem II viert de 2-0 van Ringo Meerveld in het thuisduel met RKC Waalwijk
Willem II viert de 2-0 van Ringo Meerveld in het thuisduel met RKC WaalwijkProfimedia / Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial
Willem II boekte zondagmiddag in eigen stadion de tweede competitiezege in een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0) en stijgt naar de vijfde plek van de ranglijst in de Eredivisie. De ploeg uit Tilburg heeft 8 punten uit twee duels en RKC Waalwijk staat nog altijd puntloos onderaan op plek 18.

Het eigen Koning Willem II Stadion nam de thuisploeg al na acht minuten een voorsprong door een benutte strafschop door Kyan Vaessen na een lompe overtreding van één van de Waalwijkers. Verdediger Julian Lelieveld veroorzaakte in de achtste minuut die strafschop na een overtreding op Cisse Sandra. De 2-0 van Ringo Meerveld na een halfuur spelen was vervolgens de mooiste treffer van de middag.

In de tweede helft liet trainer Henk Fraser drie verse krachten aantreden met Juan Familia-Castillo, Liam van Gelderen en Daouda Weidmann. Het mocht allemaal weinig baten voor de rode-lantaarndrager die door een eigen doelpunt van Roshon van Eijma tot overmaat van ramp ook nog op een 3-0 achterstand kwam.

Vijfde

In het resterende deel van de wedstrijd kreeg Oskar Zawada nog een kopkans en had RKC nog een kleine opleving, maar al met al kwamen de mannen van de Tilburgse trainer Peter Maes niet meer in gevaar. Willem II boekte op die manier de tweede overwinning van het Eredivisieseizoen en staat met 8 uit 5 keurig op plek vijf, één plaats onder een andere promovendus, FC Groningen.

RKC Waalwijk is inmiddels doorgewinterd in het uithuilen en opnieuw beginnen en staat op plek achttien van de ranglijst, met bovendien een pittig programma tot de volgende interlandwindow op de rol: Sparta-thuis, Ajax-thuis en Utrecht-uit. RKC won voor het laatst een competitiewedstrijd op zondag 5 mei, toen met maar liefst 5-0 werd gezegevierd in Almelo.