Willem II en Fortuna Sittard zetten teleurstellende brilstand op de borden

Jesse Bosch van Willem II met Fortuna Sittard-spelerr Alen Halilovic in de achtervolging
Jesse Bosch van Willem II met Fortuna Sittard-spelerr Alen Halilovic in de achtervolgingPro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Willem II en Fortuna Sittard hebben de lunchwedstrijd van zondagmiddag afgesloten met de beginstand op het scorebord. Het werd 0-0 en daarmee kregen de beide ploegen hun verdiende loon, hoewel Fortuna Sittard voortdurend een overwicht had. Willem II staat achtste met 11 uit 12. Fortuna heeft één punt minder en is nu de nummer 10 van de ranglijst.

Fortuna Sittard was in de eerste helft veel beter, had veldoverwicht maar kwam niet tot kansen. Willem II moest wakker geschreeuwd worden door de capo, die zo hard te horen was dat ie boven de ESPN-commentator uitkwam. Eerste echte kans was er wel voor Willem II, Cisse Samba schoot vanaf de rand van de zestien meter in de korte hoek en zette doelman Branderhorst op het verkeerde been, maar schot naast. Na een dik halfuur was de grootste kans voor Fortuna. Alen Halilovic kwam één op één met de Tilburgse derby en stiftte, maar door goed keeperswerk bleef het 0-0.

Na de pauze greep de Tilburgse coach Peter Maes in met een dubbele wissel waarbij Jesse Bosch en Nick Doodeman werden afgelost en vervangen door Amar Fatah en Boris Lambert. Na twintig minuten was Jeremy Bokila de vervanger van Amine Lachkar en even later wisselde ook trainer Danny Buijs tweemaal. Bij de Limburgers kwamen aanvallers Kristoffer Peterson en Ante Erceg in de ploeg.

Nog altijd waren de doelkansen niet heel talrijk en wist geen van de beide ploegen echt aanspraak te maken op méér dan het ene punt dat aan een 0-0 gelijkspel is gekoppeld. Na drie minuten extra tijd eindigde op die manier de wedstrijd in de negende speelronde in een teleurstellend gelijkspel. Beide clubs handhaafden evenwel hun status van middenmoter in de Eredivisie.