Willem II na drie duels nog ongeslagen door gelijkspel op bezoek bij Heracles

Trainers Peter Maes en Erwin Van de Looi zien hun ploegen gelijkspelen
Trainers Peter Maes en Erwin Van de Looi zien hun ploegen gelijkspelenProfimedia
Heracles en Willem II hebben hun Eredivisiewedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. In het Asito Stadion te Almelo werden beide doelpunten kort op elkaar in de eerste helft gescoord en een punt voor elk team was een eerlijke verdeling.

De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. In de 10e minuut schoot Bryan Limbombe hard richting doel, maar doelman Thomas Didillon bracht redding. Cisse Sandra pegelde namens Willem II richting de kruising vanuit een hoekschop, maar Brian de Keersmaecker bracht redding met het hoofd, waar hij even duizelig van was.

Heracles pakte in de 33e minuut de voorsprong. Juho Talvitie startte een rush vanaf de middenlijn, waarna de bal via Shiloh 't Zand bij Mario Engels terechtkwam, die teruglegde op de Fin, waarna afmaken een koud kunstje was. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Jesse Bosch was als eerste bij een afvallende hoekschop en schoot keihard in de verre hoek.

Rebound op de lat

Al snel in de tweede helft dacht Willem II op voorsprong te komen, maar de grensrechter vlagde het doelpunt van Raffael Behounek gedecideerd af. Het was dusdanig op het randje dat de VAR even nodig had om de lijntjes te trekken, maar de beslissing bleef staan. Op het uur was Heracles heel dicht bij de voorsprong, maar de rebound van Engels ketste af op de lat. In het laatste half uur van de wedstrijd volgden nog enkele gevaarlijke schoten van met name de thuisploeg, maar grote kansen bleven uit.

Door het gelijkspel is promovendus Willem II na drie duels nog altijd ongeslagen en bezet het met vijf punten voorlopig een prima zevende plek op de ranglijst. Heracles staat 13e met twee punten.