Zegereeks FC Twente voorbij na verlies bij RKC Waalwijk in laatste minuut

Michiel Kramer aan de bal tijdens de wedstrijd tegen Twente
Michiel Kramer aan de bal tijdens de wedstrijd tegen TwenteANP
FC Twente heeft voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in de Eredivisie. De ploeg van trainer Joseph Oosting ging tegen het spelbeeld in met 1-0 onderuit bij RKC Waalwijk.

Het was Twente dat het beste van het spel had en de meeste kansen creëerde. In een tamme eerste helft was het Sem Steijn die de paal raakte. Even later zag Michel Vlap een vrije trap op de lat eindigen. RKC Waalwijk, waar Oosting vorig jaar nog trainer was, kwam lange tijd weinig in het spel voor.

Slotfase

Het duel ontbrandde pas in de slotfase. RKC schoot in minuut 67 voor het eerst op goal en zette daarna meer aan. Dat leidde tot de enige goal van de wedstrijd in de 89e minuut. Filip Stevanovic verschalkte Twente-doelman Lars Unnerstall met een hard schot in de verre hoek: 1-0.

Direct na de treffer staakte scheidsrechter Joey Kooij de wedstrijd tijdelijk. Dat had te maken met een plastic drinkbeker die op het veld werd gegooid. Na een paar minuten werd het duel uitgespeeld.

FC Twente staat momenteel op plek drie in de Eredivisie met 12 punten. RKC Waalwijk boekte na vier verliespartijen de tweede overwinning op rij en bezet nu de 13e plek met 6 punten.