Aston Villa boekt ruime zege in play-offs op bezoek bij Hibernian

Watkins heeft goed geteld
Watkins heeft goed geteldProfimedia
Aston Villa heeft de groepsfase van de Conference League vrijwel zeker gesteld. De club uit de Premier League won in Schotland de eerste wedstrijd in de play-offs tegen Hibernian met 5-0. Ollie Watkins was met een hattrick belangrijk bij de bezoekers.

Watkins tekende voor de eerste twee treffers van Villa, waarna Leon Bailey nog voor rust de 3-0 maakte. Watkins maakte zijn derde doelpunt in de 48e minuut. Douglas Luiz schoot een kwartier de 5-0 binnen vanaf de strafschopstip.

Bij Hibernian stond de Nederlander Dylan Vente in de basis. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Roda JC, die eerder deze zomer arriveerde vanuit Kerkrade, werd 20 minuten voor tijd gewisseld.