AZ recht rug en verslaat Legia Warschau ondanks rode kaart Mayckel Lahdo

Dani de Wit en Vangelis Pavlidis vieren de 1-0
Dani de Wit en Vangelis Pavlidis vieren de 1-0ANP
Door een 1-0-zege op Legia Warschau heeft AZ zich in groep E van de Conference League hersteld van de zeperd bij Zrinjski Mostar (4-3) van twee weken terug. De Alkmaarders speelden bijna een halfuur met tien man na een rode kaart voor Mayckel Lahdo.

AZ had genoeg aan een doelpunt van Vangelis Pavlidis. De Griekse spits tikte de bal kort na rust binnen, na voorbereidend werk van Myron van Brederode en Dani de Wit.

In de eerste helft zette Legia Warschau hoog druk bij de opbouw van AZ, dat daardoor moeite had om tot kansen te komen. Alleen linksback David Møller Wolfe kwam een keer dichtbij, maar Legia-keeper Kacper Tobiasz hield zijn doel schoon.

Aston Villa

Lahdo kreeg vervolgens na 66 minuten direct rood, nadat de aanvaller met zijn te hoog geheven linkerbeen het hoofd van Yuri Ribeiro raakte. Ondanks de numerieke minderheid hield AZ in het restant stand. In dezelfde groep versloeg Aston Villa het Bosnische Zrinjski Mostar met 1-0, waardoor alle vier de teams nu op 3 punten staan.

AZ vervolgt zijn Europese avontuur op 26 oktober thuis tegen Aston Villa. Zondag gaat de ploeg van trainer Pascal Jansen in de Eredivisie op bezoek bij Ajax.