Basel wint in UEFA Europa Conference League op bezoek bij Fiorentina

Dan Ndoye van het winnende FC Basel in actie tegen Fiorentina
Dan Ndoye van het winnende FC Basel in actie tegen FiorentinaANP
FC Basel heeft in de halve finale van de Conference League de eerste wedstrijd tegen Fiorentina, op Italiaanse bodem, met 2-1 gewonnen. De winnaar van het treffen ontmoet in de finale AZ of West Ham United.

Arthur Cabral zette Fiorentina in Florence in de 25e minuut op voorsprong en in de tweede helft kwamen de Zwitsers via Andy Diouf langszij. De 1-0 was saillant omdat Cabral door de Italiaanse club van Basel is overgenomen. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in blessuretijd bezorgde Zeki Amdouni de bezoekers een zege.

Wout Burger, voormalig speler van Feyenoord, werd vlak voor tijd gewisseld. Hij had een kwartier eerder geel gekregen. De 22-jarige Burger speelt sinds 2021 in Zwitserland.

De return in Basel is donderdag. Fiorentina won in 1961 de Europacup II, FC Basel heeft nog geen Europese prijs gewonnen.