Dnipro-1 pakt met negen man wonderbaarlijk punt in heenwedstrijd bij Trnava

Eduard Sarapiy krijgt de rode kaart getoond
Eduard Sarapiy krijgt de rode kaart getoondProfimedia
Trnava (Slowakije) en Dnipro-1 (Oekraïne) hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd in het tweeluik dat moet gaan beslissen wie in de groepsfase van de Conference League mag spelen met 1-1 gelijkgespeeld. Dat was een klein wondertje.

Al na vijf minuten kreeg bij de bezoekers middenvelder Eduard Sarapiy een directe rode kaart. De thuisploeg was vervolgens veel sterker, stapelde kans op kans, maar kwam pas vlak na rust op een 1-0 voorsprong. De Ghanese middenvelder Kelvin Ofori was daarvoor verantwoordelijk. Ondanks het grote veldoverwicht kwamen de Oekraïners op gelijke hoogte via een rake penalty van Oleksandr Pikhalyonok. Dat was het enige schot op doel van Dnipro-1 in de hele wedstrijd.

Trnava ging onder aanmoediging van ongeveer 16.500 toeschouwers in de City Arena Trnava op zoek naar de winnende goal en deed dat in de slotfase zelfs tegen negen man na een twee gele en dus rode kaart voor Igor Kogut. Het bleef echter bij één goal voor elk.