FC Twente moet in Zweden zonder eigen fans een kleine voorsprong behouden

FC Twente won de eerste wedstrijd met 1-0 door een goal van Sem Steijn
FC Twente won de eerste wedstrijd met 1-0 door een goal van Sem SteijnProfimedia
FC Twente speelt donderdag in Stockholm de return tegen Hammarby IF in de voorronde van de Conference League. De Tukkers gaan er met een minimale voorsprong heen en moeten het doen zonder de support van de eigen fans.

Vorige week werd het in de Grolsch Veste ‘slechts’ 1-0 voor Twente. Door een mooi doelpunt in de 53e minuut van Sem Steijn trokken de mannen van Joseph Oosting de overwinning over de streep. In de eerste officiele wedstrijd van de nieuwe trainer was Twente de eerste helft veel beter, maar kwam het niet tot grote kansen. In de tweede helft was het niet heel veel beter en kwam de vermoeidheid wellicht in het spel.

Er waren slechts twee spelers die tot dan toe 90 minuten hadden gespeeld in de voorbereiding: keeper Lars Unnerstal en middenvelder Michal Sadilek. Hammarby is topfit, want die zijn al een tijdje bezig aan de competitie. Na 18 wedstrijden staan de hoofdstedelingen op een gedeelde vijfde plaats. Toch wisten de Zwedenaren geen echte kans te creëren in Enschede en zal het dus in de aanval moeten donderdag. Hammarby won wel drie van de laatste vier wedstrijden in de Zweedse competitie.

Geen uitsupporters

Toch was de wedstrijd niet hetgeen dat de krantenkoppen haalde van de wedstrijd, maar de rellen achteraf. Voor aanvang was het al tijden onrustig in het stadscentrum en dat werd in het stadion nog maar eens duidelijk. Fans van Hammarby, die op de hoofdtribune zaten, gingen op de vuist met FC Twente ‘fans’.

Aan het begin werd gezegd door de club dat fans nog wel welkom waren in Stockholm, maar dat is weer ingetrokken. Twente zal het dus zonder de eigen aanhang moeten doen in Zweden.

Volgende ronde

Gaat Twente door, dan zal het in de derde ronde (voorlaatste) spelen tegen het Hongaarse Kecskemeti of het Letse Riga FC. De wedstrijd van donderdag wordt om 20.00 uur gespeeld en is via onze liveblog te volgen.