FC Twente vliegt volgende week met twee goals voorsprong naar Letse hoofdstad

Alfons Sampsted heeft zojuist de 1-0 gescoord
Alfons Sampsted heeft zojuist de 1-0 gescoordANP
FC Twente heeft de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Conference League gewonnen van Riga FC. In Enschede was de ploeg van coach Joseph Oosting met 2-0 te sterk voor de ploeg uit Letland.

Alfons Sampsted opende in de 11e minuut de score voor Twente. Daan Rots maakte er in de tweede helft 2-0 van. De return is volgende week donderdag in Riga. De winnaar neemt het in de play-offs op tegen de winnaar van het treffen tussen Fenerbahçe uit Turkije en NK Maribor uit Slovenië voor een plek in de groepsfase.

FC Twente moest het tegen FC Riga doen zonder de geblesseerde Sem Steijn. De 21-jarige middenvelder was in de tweede voorronde tegen het Zweedse Hammarby IF in beide wedstrijden trefzeker geweest.

Goede start

De thuisploeg zette meteen druk op de bezoekers uit Letland. Na enkele kansen schoot de goed doorgelopen Sampsted de bal, na een goede pass van Mathias Kjølø, over doelman Nils Purins van de Letten in de verre linkerhoek. Twente mocht het zich daarna aanrekenen dat het niet met een grote marge voor stond bij rust. Een schot van Michel Vlap ging naast, Manfred Ugalde kopte nog over.

In de tweede helft bracht de Letse doelman opnieuw redding op een schot van Vlap. Ook een inzet van Robin Pröpper keerde hij, waarna de bal op het hoofd van Ricky van Wolfswinkel belandde. Die inzet ging naast. Nadat een schot van invaller Naci Ünüvar werd gekeerd, kon Rots daarna hard binnenschieten. Doelman Lars Unnerstall voorkwam in de slotfase dat Riga FC Enschede verliet met een treffer.