FC Twente wint met minimale cijfers van Hammarby in tweede voorronde

Sem Steijn viert zijn goal van teamgenoot Michel Vlap na de 1-0
Sem Steijn viert zijn goal van teamgenoot Michel Vlap na de 1-0Profimedia
FC Twente heeft in de tweede voorronde van de Conference League met 1-0 gewonnen van het Zweedse Hammarby. In een matige wedstrijd was Sem Steijn de gevierde man door zijn doelpunt vroeg in de tweede helft. Volgende week volgt de return in Zweden.

Twente speelde niet onaardig in eerste helft

FC Twente kreeg de eerste kleine kans. Uit een vrije trap van rechts genomen kopte Daan Rots, die de vrije trap zelf versierde, ruim over. Dat was na dik drie minuten spelen. Twee minuten later kreeg diezelfde Rots een schietkans op de rand van de zestien, maar zijn schot werd gekraakt en zorgde dus niet voor gevaar. Het tempo zwakte daarna af, wat niet gek was. Bij Twente hadden alleen keeper Lars Unnerstal en middenvelder Michal Sadilek een hele wedstrijd gespeeld in de voorbereiding.

Het was opnieuw Rots die in de 23e minuut een dikke kans kreeg. Hij kreeg de bal cadeau door slecht opbouwen van de Zweden, maar schoof de bal zwak voorlangs. In de 29e minuut kreeg Twente een grote mogelijkheid. Een vrije trap mocht genomen worden van een meter of 20, maar Sadilek schoot de bal in de muur. Vijf minuten voor rust kwam de grootste kans. Gijs Smal gaf een goede voorzet vanaf links op Michel Vlap, maar hij knalde de bal op de lat. Verder kreeg Twente geen kans meer om te scoren in de eerste helft. De Zweden hadden niks in te brengen, maar Twente scoorde maar niet.

Een zwakke tweede helft

Hammarby begon veel beter aan de tweede helft dan de Tukkers. Via de linkerkant werd bijna spits Jusef Erabi bereikt. Hij kon net niet bij de bal door een ingreep van Unnerstal. Na zeven minuten spelen in het tweede bedrijf kwam het eerste gevaar van Twente. Vlap kwam door aan de linkerkant, maar raakte een Zweeds been. Een corner volgde en daaruit scoorde Sem Steijn. Hij kreeg een afvallende bal op de zestien en ramde keihard binnen door het midden: 1-0. Mathias Kjolo, de nieuwe man bij Twente werd op het uur vervangen door Ricky van Wolfswinkel. Nieuwe trainer Joseph Oosting had dus de intenties om verder door te drukken.

Marcus Rafferty, die net was ingevallen, kreeg een mogelijkheid om te scoren. Hij kwam door op links, maar wist vanuit een te moeilijke hoek niet tot een serieuze poging te komen in de 62e minuut. Twente kreeg in het vierde kwart geen echte kansen aan het begin en zocht naar een opening. Hammersby leek het zo wel prima te vinden. Vlap probeerde het in de 73e minuut met een afstandsschot, maar schoot tegen de rug van een verdediger aan. Tien minuten voor tijd kreeg Twente nog een grote kans. Spits Manfred Ugalde kreeg een doorgeschoten bal bij zijn voeten, maar hij werd geschept door de keeper. Scheidsrechter Brooks vond het echter niks en Twente kreeg dus geen pingel. Daarna is er geen kans meer geweest en eindigde het dus in 1-0. Twente wint dus met minimale cijfers.