Jansen verbijsterd na afgang in Mostar: 'Deze pijn moet je incasseren en voelen'

Pascal Jansen wist niet wat hij zag na rust
Pascal Jansen wist niet wat hij zag na rustANP
Pascal Jansen heeft AZ in zijn tijd bij de club niet eerder zo slecht zien spelen als in de tweede helft van het Conference League-duel met Zrinjski Mostar. Daarin gaf de halvefinalist van vorig seizoen een 3-0-voorsprong weg en ging met 4-3 ten onder. "Ik heb hier geen verklaring voor. Dit is beneden alle peil", reageerde de coach, die sinds december 2020 de leiding heeft bij AZ, voor de camera van ESPN.

Jansen gaf aan dat het na afloop doodstil was in de kleedkamer in Bosnië en Herzegovina. "Deze pijn moet je incasseren en voelen. Hier zijn geen woorden voor. We zijn allemaal verantwoordelijk."

AZ leidde halverwege door doelpunten van Myron van Brederode, Sven Mijnans en Dani de Wit. In de tweede helft zag doelman Mathew Ryan er niet goed uit bij de eerste twee tegentreffers. Met nog doelpunten in de 71e en 81e minuut maakte landskampioen Zrinjski Mostar de stunt compleet.

Thuis tegen Legia

AZ speelt over twee weken in Alkmaar tegen Legia Warschau. Aston Villa is de vierde tegenstander in de groepsfase van het derde clubtoernooi van Europa.