John van den Brom en Lech Poznan hard onderuit tegen Fiorentina in Conference League

Fiorentina zette een forse stap op weg naar een halve finale tegen Basel of NiceANP
Lech Poznan heeft in de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Conference League tegen Fiorentina een zware nederlaag moeten incasseren. De ploeg van de Nederlandse trainer John van den Brom verloor in eigen stadion met 4-1 van de nummer 9 van Italië.

Arthur Cabral zette Fiorentina al in de vierde minuut uit een rebound op 1-0. Kristoffer Velde trok de stand even later weer gelijk, maar Nicolás González hielp de bezoekers vlak voor rust aan een nieuwe voorsprong: 1-2.

Fiorentina voerde de score in de tweede helft op via Giacomo Bonaventura en Jonathan Ikoné, waardoor Poznan voor een moeilijke opgave staat in de return van volgende week donderdag.

Gent en West Ham gelijk

KAA Gent kwam in eigen huis vlak voor rust op een achterstand tegen West Ham United, dat scoorde in de persoon van Danny Ings. Binnen een kwartier na rust maakte Hugo Cuypers 1-1 en bepaalde hij daarmee ook de eindstand.

Basel en Nice gelijk

In Basel zagen ruim 21.000 supporters de thuisclub op voorsprong komen via een benutte strafschop van Mohamed Amdouni. Nog voor de pauze maakte Teremas Moffi twee doelpunten namens OGC Nice. Halverwege de tweede helft maakte Amdouni ook zijn tweede van de avond en maakte hij er 2-2 van. Dat is ook het uitgangspunt van de return van volgende week.