Liverpool neemt in eerste duel met Sparta Praag alvast ruim afstand

Cody Gakpo had een basisplaats bij Liverpool
Cody Gakpo had een basisplaats bij LiverpoolAFP
Liverpool kan een plaats in de kwartfinales van de Europa League nauwelijks nog ontgaan. Het elftal van de aan het einde van dit seizoen vertrekkende Duitse coach Jürgen Klopp won in Tsjechië ruim van Sparta Praag: 1-5. Liverpool speelde met het oog op de topper van komende zondag in de Premier League tegen Manchester City bij lange na niet met de sterkste formatie.

Sparta Praag kreeg een aantal goede kansen voor rust, maar Liverpool was veel efficiënter. Alexis Mac Allister benutte in de zesde minuut een strafschop. Halverwege de tweede helft verdubbelde Darwin Núñez de voorsprong. De Uruguayaan, die Liverpool afgelopen weekeinde redde met een late treffer tegen Nottingham Forest, schoot van buiten het zestienmetergebied met een fraai schot raak: 0-2. Núñez was in de blessuretijd van de eerste helft voor een tweede keer trefzeker.

Sparta Praag kreeg aan het begin van de tweede helft even hoop toen de bij Liverpool ingevallen Noord-Ier Conor Bradley de bal achter zijn eigen keeper schopte (1-3). Liverpool sloeg daarna via Luis Díaz alweer snel toe. De van een blessure herstelde en ingevallen Mohamed Salah zag in de 84e minuut een doelpunt worden afgekeurd om buitenspel. In blessuretijd scoorde Dominik Szoboszlai wel: 1-5.

Nederlanders

Cody Gakpo had een basisplaats bij Liverpool, Virgil van Dijk viel in de 50e minuut in als vervanger van Ibrahima Konaté.

De tweede wedstrijd in Liverpool is over een week.