St. Patricks verliest in kwalificatie Conference League door twee Nederlandse goals

Roemer scoorde in de 59e minuut
Roemer scoorde in de 59e minuutTwitter/@StPatsFC
Het Ierse St. Patricks Athletic is met 2-1 verslagen door de Luxemburgse club F91 Dudelange in de eerste ontmoeting van hun kwalificatiewedstrijd voor de Europa Conference League. Beide Luxemburgse doelpunten werden gescoord door een Nederlander.

St. Pats had in de eerste periode redelijk wat balbezit, maar slaagde er niet in om de verdediging van de tegenstander te slechten. Sterker nog, het was Dudelange dat beter in het spel kwam en optimaal profiteerde van hun balbezit en het doel van de gasten regelmatig bestookte, wat resulteerde in een voorsprong net voor het halfuur.

Geassisteerd door Sylvio Ouassiero maakte Oege-Sietse van Lingen geen fout voor het doel, ondanks een indrukwekkend optreden van St. Pats' Dean Lyness in het doel. Van Lingen belandde via Jong Cambuur, ONS Sneek en Katwijk in het groothertogdom.

VVV-Venlo

Dudelange nam hun overwicht mee naar de tweede helft en verdubbelde de voorsprong in de 59e minuut via Yahcuroo Roemer, die een assist kreeg van Bruno Freire. Roemer speelde 68 wedstrijden voor (Jong) VVV-Venlo.

De Ieren kregen echter een reddingsboei toegeworpen in de laatste minuten van de wedstrijd, toen Mark Doyle in de blessuretijd toesloeg met een solo. St. Pats ontvangt Dudelange in de return op 20 juli.