Trainer Oosting legt zich niet neer bij uitschakeling FC Twente

FC Twente verloor met 5-1 van Fenerbahce
FC Twente verloor met 5-1 van FenerbahceANP
Trainer Joseph Oosting legt zich nog niet neer bij een uitschakeling van FC Twente in de play-offs van de Conference League. "Ik ben een type trainer en mens dat denkt in kansen", zei hij na een nederlaag van 5-1 bij Fenerbahçe. "We gaan er gewoon voor, ondanks dat dit een hele lelijke uitslag is voor ons. We gaan er nog steeds alles aan doen om het recht te zetten. Maar het zal wel lastig worden.’

Oosting zag FC Twente goed beginnen in Istanbul, met de 0-1 van Manfred Ugalde als gevolg. En Michel Vlap tekende bijna voor de 0-2. Jayden Oosterwolde, oud-speler van FC Twente, maakte in de 33e minuut gelijk. Na de rode kaart van Youri Regeer in de 41e minuut werd FC Twente overlopen door de thuisploeg.

"Het breekpunt in de wedstrijd was wel de rode kaart in de eerste helft", zei Oosting. "De uitslag van 5-1 vind ik wel te geflatteerd. Ik vind dat we meer verdiend hadden, ook als je ziet hoe we hier gestreden hebben."