Ajax bespaart zich in Polen alvast mogelijk nieuw overwerk in Johan Cruijff ArenA

Chuba Akpom was voor Ajax de grote man met drie treffers
Chuba Akpom was voor Ajax de grote man met drie treffersProfimedia
Ajax heeft in Polen een hele forse stap gezet in de richting van de groepsfase van de UEFA Europa League door met maar liefst 4-1 te winnen van het Poolse Jagiellonia Bialystok. Zo is de return van volgende week in Amsterdam een formaliteit en is de kans op een nieuw strafschoppendrama vrijwel uitgesloten.

De uitwedstrijd in het goed gevulde Stadion Miejski – met 450 Amsterdamse fans in het uitvak – begon voor Ajax nog met een valse start toen de Polen na vijf minuten op een voorsprong kwamen door een treffer van de Spanjaard Adrian Dieguez Grande: 1-0. Vijf minuten later was het de uiteindelijke man van de wedstrijd, Chuba Akpom, die de beide ploegen alweer in evenwicht bracht.

Met zijn eerste officiële treffer voor Ajax 1 maakte Mika Godts er in de 28 ste minuut 1-2 van en gingen de Amsterdammers met een gerust hart de rust in. Na ruim een uur spelen was het Akpom met zijn tweede doelpunt van de avond die er 1-3 van maakte. Acht minuten later gooide hij de wedstrijd ook in het slot, vanaf de strafschopstip: 1-4.

Overwicht

Het grote wisselen bij beide teams kon beginnen en zo kon het gebeuren dan de volgende strafschop genomen werd door Mika Godts, aangezien Akpom al naar de kant was gehaald. Aanvoerder Jordan Henderson had er achteraf verstandiger aan gedaan om de juist ingevallen Anton Gaaei weer naar voren te schuiven, want Godts schoot heel slap in.

Met 64% balbezit, 19 doelpogingen (tegen 6) waarvan 11 (tegen 1) op doel en een voortdurend sportief en fysiek overwicht hoeft Ajax zich geen enkele zorgen te maken voor de return van donderdag 29 augustus in de Amsterdam ArenA. Een dag later zal Ajax zeer waarschijnlijk mee gaan in de loting voor de groepsfase van de UEFA Europa League.