Ajax speelt als vanouds in Europa League en vernedert Besiktas in eigen huis

Fitz-Jim zorgde voor de 1-0 in de Johan Cruijff Arena
Fitz-Jim zorgde voor de 1-0 in de Johan Cruijff ArenaProfimedia
Ajax heeft fors uitgehaald in de eerste wedstrijd van de Europa League. De mannen van Francesco Farioli wonnen met maar liefst 4-0 van het Turkse Besiktas. Mika Godts was de grote man met twee doelpunten. Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor zorgden voor de andere doelpunten.

Bij Ajax startte Brian Brobbey in de spits en zat Wout Weghorst op de bank. Opvallend was dat Ciro Immobile op de bank zat bij Besiktas.

Goede eerste helft

In de vierde minuut kreeg Ajax de eerste grote kans. Taylor kwam vrij voor de keeper en had de bal voor het inschieten, maar hij was uit balans, waardoor hij de bal niet op doel kreeg. Ajax was de betere ploeg en had na 16 minuten al moeten scoren. Godts kwam door een de linkerkant, sneed naar binnen, maar vond keeper Mert Günok in de verre hoek. In de rebound schoot Fitz-Jim op de paal. Na een halfuur was het wel raak voor Fitz-Jim. Een voorzet van Taylor kon niet worden ingetikt door Betrand Traoré, maar Fitz-Jim kon vervolgens wel inschieten voor een leeg doel. Zo kwam Ajax dik verdiend op een 1-0 voorsprong.

Immobile kwam in de tweede helft in de ploeg, maar veel hielp het niet in het begin. Ajax kwam namelijk vijf minuten na rust op 2-0. Traoré gaf de bal vanaf rechts heel mooi aan Godts, die rustig in de lange hoek schoof. Een minuut later was het al bijna 3-0. Traoré kwam naar binnen en ging nu voor eigen succes in de korte hoek, maar hij raakte de paal. Besiktas was het helemaal kwijt en Ajax kwam op 3-0 na 55 minuten.

Ajax maakt de vernedering compleet

Brobbey gaf de bal op de rand van de zestien aan Taylor, die de bal al vallend in het doel schoot. Na driekwart wedstrijd had het 4-0 moeten worden, maar de net ingevallen Branco van den Boomen schoot de bal van heel dichtbij over. Besiktas had de bal meer in de tweede helft, maar hadden nog geen schot op doel. Vijf minuten later werd het alsnog 4-0. Godts stond op de goede plek na een afgeslagen voorzet en kon van dichtbij binnentikken. Het was de tweede goal van de vleugelaanvaller en was de vernedering compleet. 4-0 was tevens de eindstand.