Bart Meijers schiet Banja Luka naar play-offs Europa League, Shamrock Rovers ook door

Shamrock Rovers ging door naar de laatste voorronde in de Europa League
Shamrock Rovers ging door naar de laatste voorronde in de Europa LeagueProfimedia
Shamrock Rovers uit Ierland heeft nog altijd zich op de groepsfase van de Europa League. Na de 1-0 nederlaag van een week geleden bij Celje uit Slovenië moest huidige nummer vijf uit de Premier Divison aan de bak. In Banja Luka schoot Bart Meijers Borac naar de play-offs.

Shamrock begon prima met twee goals voor rust van Dylan Watts (penalty) en Neil Farrugia. Daarmee leken de Ieren op weg naar de play-offs, maar zeven minuten voor tijd scoorde Zan Karnicnik voor de Slovenen, waardoor het over twee wedstrijden 2-2 stond. Het logische gevolg was verlenging, waarin Graham Burke de gastheren naar de laatste kwalificatieronde in de Europa League schoot.

Daarin nemen de Ieren het op tegen PAOK uit Griekenland.

Ook in Bosnië en Herzegovina was een verlenging nodig om uitsluitsel te brengen bij Borac Banja Luka tegen Klaksvik van de Faeröer. Laatstgenoemde was afgelopen seizoen één van de tropische verrassingen in de groepsfase van de Europa Conference League. Die kunnen ze opnieuw bereiken, want in de Europa League gaat Banja Luka door.

Over twee wedstrijden werd het 4-3. Op de eilandengroep werd het 2-1 voor Klaksvik en in het Gradski Stadio 3-1. Nadat het lange tijd 1-1 stond scoorde de thuisploeg acht minuten voor tijd de 2-1 via de Oostenrijker Stefan Savic, wat verlenging afdwong. Daarin scoorde Bart Meijers, oud-speler van NAC Breda, Helmond Sport en Almere City FC de winnende.

Borac neemt het in de play-offs voor het bereiken van de groepsfase op tegen Ferencsvaros uit Hongarije, de club waar Pascal Jansen de trainer is.