Gakpo helpt Liverpool met twee goals aan groepswinst; Union niet voorbij Toulouse

Gakpo was belangrijk voor Liverpool
Gakpo was belangrijk voor LiverpoolANP
Mede door twee doelpunten van Cody Gakpo heeft Liverpool in groep E van de Europa League op eenvoudige wijze LASK uit het Oostenrijkse Linz aan de kant geschoven: 4-0.

Oranje-international Gakpo maakte na een kwartier spelen op aangeven van Mohamed Salah van dichtbij de 2-0, nadat Luis Díaz de score enkele minuten daarvoor al had geopend. Salah zorgde kort na rust vanaf elf meter voor de derde goal van Liverpool. Gakpo bepaalde in blessuretijd de eindstand door de bal in de verre hoek te schieten.

De cijfers van Liverpool
De cijfers van LiverpoolFlashshare

De Engelse topclub plaatste zich door de overwinning als groepswinnaar voor de knock-outfase. Achtervolger Toulouse kwam namelijk niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Union Sint-Gillis.