Giovanni van Bronckhorst met Besiktas naar poulefase UEFA Europa League

Besiktas viert de 3-1 tegen FC Lugano
Besiktas viert de 3-1 tegen FC LuganoANP/EPA/ERDEM SAHIN
Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zich met Besiktas geplaatst voor de poulefase van de Europa League. De Turkse club was met 5-1 te sterk voor FC Lugano. Dat was voldoende na de 3-3 een week eerder in Zwitserland.

De Italiaanse aanvaller Ciro Immobile opende de score in de zevende minuut. Shkelqim Vladi zette de bezoekers na bijna een uur nog op gelijke hoogte, maar daarna scoorde Besiktas in korte tijd drie keer via Gedson Fernandes, Rafa Silva en opnieuw Immobile. Salih Ucan bepaalde in de blessuretijd met de vijfde treffer de eindstand.

Voormalig Groningen-doelman Sergio Padt haalde met Ludogorets de poulefase na een 2-1-zege op Petrocub-Hîncesti uit Moldavië. Anderlecht won net als een week eerder met 1-0 van Dinamo Minsk.