Lugano naar play-offs Europa League na spannend tweeluik tegen Partizan Belgrado

Belhadj ouderwets de hekken in na zijn goal in verlenging
Belhadj ouderwets de hekken in na zijn goal in verlengingProfimedia
Het Zwitserse Lugano heeft de laatste voorronde van de Europa League bereikt door over twee wedstrijden Partizan Belgrado uit Servië met 3-2 te verslaan. Na 90 minuten stond Partizan met 1-2 voor en daarmee stond dus gelijk, na de 0-1 van een week eerder. In de verlenging scoorde de Tunesische middenvelder Mohamed Belhadj de belangrijke 2-2 voor de gastheren.

Daarvoor gebeurde er genoeg. De bezoekers uit Belgrado kwamen vlak voor rust op 0-1 via de Noor Ghayas Zahid, maar vlak na de thee sloeg Lugano terug via voormalig Wolfsburg-speler Renato Steffen. Daardoor had Partizan weer een doelpunt nodig en die kwam er. Svetozar Markovic scoorde de 1-2 en bovendien kreeg in de slotfase Lugano-verdediger Albian Hajdari zijn tweede gele kaart.

De Zwitsers kregen het vervolgens toch voor elkaar in de verlenging de 2-2 te forceren. Belhadj kreeg de bal zomaar voor zijn voeten en schoot de thuisploeg naar de laatste voorronde in de Europa League. Daarin neemt de ploeg van trainer Mattia Croci-Torti het op tegen Besiktas uit Turkije.