Maccabi Tel Aviv en Braga bereiken allebei laatste voorronde Europa League

Opluchting bij Braga na de 0-2
Opluchting bij Braga na de 0-2Profimedia
Maccabi Tel Aviv is doorgedrongen tot de laatste voorronde in de Europa League. De Israëliërs spelen hun thuiswedstrijden om bekende redenen niet in eigen land. In het Hongaarse Szombathely werd het 3-0 tegen FK Panevezys uit Litouwen, nadat het in de Baltische Staat 1-2 werd. Ook Braga ging door.

Voor rust brak Dor Peretz de ban en in de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd via Osher Davida en Sagiv Jehezkel. Bij de Litouwers is Stijn Vreven de coach en speelt Jeffrey Sarpong, oud-Ajax, NEC en NAC Breda. Bij de thuisploeg stond Joris van Overeem, voormalig AZ Alkmaar en FC Utrecht, in de basis.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Ook Braga bereikte de ‘finale’ van de voorrondes. De Portugezen wisten na een 0-0 een week geleden met 1-2 bij Servette uit Zwitserland te winnen. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Amani El Ouazzani de 0-1 en 20 minuten voor tijd verdubbelde Roberto Fernandez Jaen de voorsprong. De aansluitingstreffer van Dereck Kutesa namens Servette in de 91e minuut kwam te laat.

Volgende ronde

Maccabi neemt het in de laatste voorronde op tegen het Servische TSC, dat vorig seizoen de groepsfase van de Europa League wist te bereiken. Braga ontmoet SK Rapid uit Oostenrijk, dat over twee wedstrijd weinig moeite had met het Turkse Trabzonspor.