Marten de Roon en Teun Koopmeiners spelen met Atalanta gelijk bij Sporting CP

Sporting en Atalanta hielden het op een gelijkspel in de eerste wedstrijd van tweeAFP
De eerste wedstrijd tussen Sporting Portugal en Atalanta in de achtste finales van de Europa League heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel in Lissabon eindigde in 1-1.

Sporting schakelde na ruim een kwartier spelen, vanaf het eigen strafschopgebied, met enkele goede passes razendsnel om. De goed uitgevoerde counter werd met links afgemaakt door Paulinho. Een te korte terugspeelbal stond kort voor rust aan de basis van de gelijkmaker. Spits Gianluca Scamacca bewaarde de rust en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak: 1-1.

Aanvoerder Marten de Roon speelde de gehele wedstrijd mee bij Atalanta. Teun Koopmeiners viel in de 72e minuut in en Hans Hateboer en Mitchel Bakker bleven op de bank. Bij Sporting kwam verdediger Jeremiah St. Juste na rust in de ploeg.

De tweede ontmoeting in Italië is volgende week donderdag.