Mourinho bekritiseert Roma's 'oppervlakkige aanpak' na gelijkspel tegen Servette

Door dit punt blijft Roma tweede in Groep G, twee punten achter Slavia Praag.
Door dit punt blijft Roma tweede in Groep G, twee punten achter Slavia Praag.Reuters
AS Roma-manager Jose Mourinho was niet te spreken over zijn spelers donderdagavond. De Portugese oefenmeester vond dat ze er te makkelijk over dachten en vond de inzet gebrekkig. Roma verspeelde een 0-1 voorsprong bij Servette en moest genoegen nemen met een punt.

De ploeg van Mourinho nam in de eerste helft de leiding via Romelu Lukaku, maar Servette kwam kort na rust terug via Chris Bedia. Door het punt blijft Roma tweede in Groep G, twee punten achter Slavia Praag.

"Ik begrijp het echt niet. Ik heb 150 wedstrijden in de Champions League gespeeld die veel 'belangrijker' zijn dan deze en mijn motivatie voor deze wedstrijden is torenhoog", zei Mourinho. "Het zijn altijd dezelfde jongens die 90 minuten lang gefocust blijven en ik hoef ze niet bij naam te noemen. Dan zijn er mensen die dit soort wedstrijden een beetje oppervlakkig benaderen.

"Het is jammer dat we geen camera in de kleedkamer hadden tijdens de rust, want ik hamer het er altijd in. Ik waarschuw ze voor de tweede helft tegen een ploeg die thuis met 1-0 achterstaat. We namen dat moment van de wedstrijd te licht op", voegde de voormalige manager van Chelsea, Manchester United en Real Madrid eraan toe.

Roma ontvangt op 14 december de hekkensluiter Sheriff Tiraspol in hun laatste groepswedstrijd, terwijl het als derde geplaatste Servette op bezoek gaat in Praag voordat het afzakt naar de Europa Conference League.