Olympique Marseille neemt leiding in groep van Ajax na zege op AEK Athene

Olympique Marseille viert de overwinning
Olympique Marseille viert de overwinningANP
Olympique Marseille heeft met een zege op AEK Athene de leiding genomen in groep B van de Europa League, waarin ook Ajax zit. De Franse club won de thuiswedstrijd in het Stade Vélodrome met 3-1. Marseille is daarmee na drie wedstrijden op 5 punten gekomen, terwijl AEK op 4 punten bleef staan en naar de tweede plaats zakte.

Ajax speelt om 21.00 uur tegen Brighton & Hove Albion. De Amsterdammers staan na twee gelijke spelen op 2 punten, Brighton heeft pas 1 punt.

Marseille kwam na een klein half uur op voorsprong dankzij Vitinha, de Portugese aanvaller die van coach Gennaro Gattuso de voorkeur kreeg boven de ervaren Pierre-Emerick Aubameyang. De thuisclub was sterker, maar zag in het begin van de tweede helft de Griekse ploeg op gelijke hoogte komen. Orbelín Pineda raakte de bal eerst volledig verkeerd, maar kreeg de ruimte om nog een keer uit te halen en doelman Rubén Blanco te passeren (1-1).

Rode kaart

Na een klein uur leidde keeper Cican Stankovic het verval van AEK in. Hij kreeg een rode kaart voor een overtreding in het strafschopgebied op Vitinha. Amine Harit benutte de penalty. Nog geen tien minuten laten ging de bal weer op de penaltystip. Deze keer was een overtreding van oud PSV-speler Nordin Amrabat de aanleiding. Jordan Veretout schoot de bal onberispelijk raak vanaf 11 meter.

Met een man minder vormde AEK in het restant van de wedstrijd geen gevaar meer voor Marseille.