Plzen en Elfsborg bereiken met zeges in eigen huis laatste voorronde Europa League

Daniel Vasulin viert de 1-0
Daniel Vasulin viert de 1-0Profimedia
Het Tsjechische Plzen heeft de laatste voorronde van de Europa League bereikt dankzij twee overwinningen op Kryvbas uit Oekraïne. De heenwedstrijd eindigde al in 2-1 en er kwam nog een doelpunt voor 3-1 bij tijdens de tweede ontmoeting in de Doosan Arena.

De enige goal viel in de 52e minuut en kwam op naam van Daniel Vasulin, die scoorde op aangeven van Pavel Sulc. Plzen bereikte vorig jaar de kwartfinales van de Europa Conference League, waarin het werd uitgeschakeld door Fiorentina. In de nationale competitie staat de ploeg na vier speelrondes tweede achter koploper Sparta Praag.

Plzen neemt het in de laatste voorronde op tegen het Schotse Hearts.

Elfsborg

Ook Elfsborg uit Zweden is door naar de laatste voorronde. In Borås werd Rijeka uit Kroatië met 2-0 verslagen, na een 1-1 gelijkspel vorige week. De Kroaten speelden die wedstrijd geruime tijd met elf man tegen tien na een rode kaart voor de Ghanese aanvaller Jalal Abdullai, die donderdagavond dus ook niet mee mocht doen bij de thuisploeg.

Het maakte weinig uit nadat een andere speler uit Ghana, Michael Baidoo in de 68e minuut de 1-0 scoorde en Ahmed Qasem zes minuten voor tijd de score verdubbelde. Elfsborg neemt het voor een plekje in het hoofdtoernooi op tegen Molde uit Noorwegen of Cercle Brugge KSV. De heenwedstrijd was met 3-0 een prooi voor de Noren.