Reijnders met AC Milan ruim langs Rennes, Dallinga verliest met Toulouse van Benfica

Rafael Leao scoorde de 3-0 voor AC Milan
Rafael Leao scoorde de 3-0 voor AC MilanAFP
Oranje-international Tijjani Reijnders staat er met AC Milan na de eerste wedstrijd tegen het Franse Stade Rennes uitstekend voor in de tussenronde van de Europa League. De Italianen zegevierden met 3-0.

Uit een afgemeten voorzet van Alessandro Florenzi kopte de Engelsman Ruben Loftus-Cheek na ruim een half uur spelen de bal achter Rennes-doelman Steve Mandanda. Diezelfde Loftus-Cheek zorgde kort na rust wederom met het hoofd voor de 2-0. Niet veel later maakte Rafael Leão de derde goal voor AC Milan.

Reijnders speelde de gehele wedstrijd, nadat hij afgelopen zondag door een schorsing de competitiewedstrijd tegen Napoli nog had moeten missen. Bij Rennes stond Azor Matusiwa - voormalig FC Groningen - aan de aftrap. Hij werd in de tweede helft gewisseld.

Thijs Dallinga

Thijs Dallinga verloor met Toulouse met 2-1 bij Benfica en was na 75 minuten met een assist verantwoordelijk voor de gelijkmaker van Mikkel Desler. Ángel Di María had even daarvoor de score geopend. De Argentijn zorgde diep in blessuretijd met een benutte penalty voor de beslissing.

De returns zijn volgende week donderdag. De winnaars plaatsen zich voor de achtste finales.