Tiental Spurs begint goed aan Europees avontuur met simpele overwinning op Qarabag

Brennan Johnson van Tottenham viert feest na de openingstreffer
Brennan Johnson van Tottenham viert feest na de openingstreffer Paul Terry / Zuma Press / Profimedia
Tottenham Hotspur vierde hun terugkeer in de UEFA Europa League met een makkelijke 3-0 overwinning op de Azerbeidzjaanse kampioen Qarabag FK. Ondanks dat ze met tien man stonden sinds het begin van de wedstrijd, kenden de Engelsen weinig moeite met Qarabag.

Qarabag had alle zes de voorgaande ontmoetingen met Engelse tegenstanders verloren, maar ondanks reisproblemen die het begin van de wedstrijd vertraagden, zouden de bezoekers het gevoel hebben gehad dat de confrontatie met Spurs geluksdag nummer zeven zou worden toen Radu Drăgușin in de zevende minuut al rood kreeg. Hij haalde de doorgebroken Juninho onderuit na acht minuten en mocht douchen.

Ange Postecoglou beloofde dit seizoen zilverwerk en ondanks het feit dat Spurs met 10 man moesten spelen, stonden ze vijf minuten later al op voorsprong. Qarabag probeerde van achteruit te spelen, maar Dominic Solanke onderschepte de bal. Hij  legde af op Brennan Johnson, die de bal op klinische wijze in de benedenhoek schoot.

Na 52 minuten werd de voorsprong verdubbeld. De indraaiende corner van Dejan Kulusevski kwam Pape Matar Sarr die binnen kon schieten bij de tweede paal. Vlak voor tijd kreeg Qarabag een kans om terug te komen in de wedstrijd toen Yves Bissouma Yassine Benzia ten val bracht, maar Toral Bayramov schoot de penalty over. Solanke bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-0.