Ten Hag legt de vinger op de zere plek bij Manchester United: 'We scoren te weinig'

Ten Hag wist afgelopen woensdag niet te winnen van FC Twente (1-1)
Ten Hag wist afgelopen woensdag niet te winnen van FC Twente (1-1)Profimedia
Manchester United-manager Erik ten Hag heeft een gebrek aan doelpunten aangewezen als de belangrijkste factor achter de haperende start van het seizoen van de Engelse reuzen. De frustratie bij de Nederlander, die nu bezig is aan zijn derde seizoen op Old Trafford, was opnieuw groot toen United thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen het FC Twente in de Europa League.

United begon bemoedigend tegen Twente, de voormalige club van Ten Hag, toen Christian Eriksen hen op voorsprong zette met een moooe treffer in de eerste helft. Sam Lammers maakte in de 68e minuut gelijk voor Twente nadat Eriksen de bal makkelijk verloor op het middenveld.

Eén doelpunt in twee wedstrijden

De huidige ploeg van Ten Hag had 18 doelpogingen tegen Twente en tegen Crystal Palace vorige week 15. Maar in totaal vier er maar één goal (tegen Palace werd het 0-0). De 54-jarige Ten Hag, die donderdag tijdens een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd werd gevraagd wat op dit moment het grootste probleem van United is, antwoordde: “We maken niet genoeg doelpunten. Dat is het probleem. We moeten als team meer doelpunten maken. Ik denk dat we in het hele team spelers hebben die kunnen scoren. Dat is duidelijk. Je ziet alle kansen die we creëren, maar we scoren niet genoeg.”

United keerde echter terug van de interlandbreak met een 3-0 overwinning op het gepromoveerde Southampton en een 7-0 League Cup nederlaag tegen nummer drie Barnsley. Dit zijn slechts twee van de drie overwinningen die United dit seizoen in acht wedstrijden in alle competities tot nu toe heeft weten te boeken, waarbij Ten Hag zei dat het nog te vroeg was om een definitief oordeel te vellen over zijn wisselvallige ploeg.