Toulouse mede dankzij goal Thijs Dallinga in eigen huis langs Liverpool

Thijs Dallinga heeft zojuist gescoord
Thijs Dallinga heeft zojuist gescoordANP
Liverpool heeft de eerste nederlaag geleden in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Jürgen Klopp ging in Frankrijk met 3-2 onderuit bij Toulouse, waar de Nederlandse spits Thijs Dallinga na bijna een uur met een diagonaal schot verantwoordelijk was voor de 2-0.

In de eerste helft nam Toulouse al de leiding, nadat de Noor Aron Dønnum een fout van verdediger Kostas Tsimikas had afgestraft. Na het doelpunt van Dallinga bracht Cristian Cásseres Jr. met een eigen goal de spanning terug, maar een kwartier voor tijd zorgde Frank Magri voor de 3-1. Na de 3-2 van Diogo Jota leek Liverpool in blessuretijd door toedoen van Jarell Quansah een gelijkspel af te dwingen, maar de VAR zag in de aanloop een handsbal van Alexis Mac Allister.

Liverpool, met Cody Gakpo maar zonder de zieke Virgil van Dijk en de lichtgeblesseerde Ryan Gravenberch, blijft met 9 punten wel leider in groep E. Toulouse staat door de overwinning op 7 punten. Het Belgische Union Sint-Gillis, dat met 3-0 verloor bij LASK in Linz, heeft 4 punten.