Twente-coach Oosting denkt dat zijn ploeg dit jaar dichter bij Fenerbahçe staat

Oosting (R) na afloop van de wedstrijd tegen ManUnited
Oosting (R) na afloop van de wedstrijd tegen ManUnitedMICHAEL REGAN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
FC Twente-trainer Joseph Oosting heeft Daan Rots terug in zijn selectie voor het duel met Fenerbahçe in de Europa League. De coach liet in de persconferentie weten dat hij waarschijnlijk met dezelfde elf spelers gaat beginnen als een week eerder in de uitwedstrijd tegen Manchester United, die in 1-1 eindigde.

De 23-jarige aanvaller ontbrak afgelopen zondag in het Eredivisieduel met NAC Breda door een blessure. In de wedstrijd op Old Trafford viel de vleugelspeler in de 60e minuut in.

FC Twente speelde vorig seizoen ook twee keer tegen Fenerbahçe in de Conference League en verloor de duels toen met 5-1 en 1-0. Oosting denkt dat zijn ploeg nu dichter bij de Turkse club staat. "We zijn niet voor niets derde geworden in de competitie en hebben ons goed ontwikkeld", zegt hij op de website van Twente. "We hebben veelzijdigheid in de ploeg en we hebben wapens. We spelen thuis en dat is altijd prettig. Met de steun van onze supporters maken we kans tegen elke tegenstander, hoe goed ze ook zijn."

Waakzaam

Oosting verwacht van zijn spelers dezelfde instelling als in de wedstrijden tegen Manchester United en NAC, waarin de ploeg in de tweede helft scoorde, maar ook dat ze waakzaam zijn op uitvallen van de Turkse club. "Fenerbahçe is een fysiek sterke ploeg en heeft met José Mourinho een toptrainer die weet wat er gevraagd wordt. Defensief worden het man-tot-mangevechten en voorin hebben zij creativiteit, snelheid en zijn ze doelgericht."

Fenerbahçe won de eerste wedstrijd in de Europa League met 2-1 van het Belgische Union.