Twente stunt door scorende Lammers in Manchester en pakt een punt op Old Trafford

Lammers maakte de 1-1 in de tweede helft
Lammers maakte de 1-1 in de tweede helftProfimedia/Pro Shots Photo Agency /ddp USA
Twente heeft voor een gigantische stunt gezorgd en een punt gepakt op bezoek bij Manchester United op Old Trafford. Sam Lammers was de matchwinner, die in de tweede helft de Twentse treffer maakte. In de eerste helft zette Christan Eriksen United nog op voorsprong.

Bij FC Twente begonnen Carel Eiting en Daan Rots op de bank. Zij speelden tegen Almere City nog wel, maar zij moesten plaatsmaken  voor Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap.

Twente begon heel goed aan de wedstrijd en kreeg na acht minuten een hele grote kans. Bart van Rooij veroverde de bal op de achterlijn op de helft van United en gaf de bal vanaf de rechterkant voor op Sam Lammers. De spits had een open kans, maar tikte van dichtbij net voorlangs. United werd daarna sterker en na een 25 minuten kwam de eerste kans. Mees Hilgers tikte de bal bijna in eigen doel, maar Lars Unnerstall redde heel knap en voorkwam de 1-0. Tien minuten voor rust was het wel raak voor de thuisploeg. Christian Eriksen opende de score. Hij kreeg een afvallende bal in de zestien en twijfelde geen moment. Hij schoot hard en mooi binnen en tekende voor de 1-0.

Eriksen opent de score

United kreeg vijf minuten na rust de eerste kans van de tweede helft. Een corner kwam voor de voeten van verdediger Harry Maguire, die uithaalde, maar Unnerstall kon zijn inzet makkelijk pakken. Twente had het moeilijk aan het begin van de tweede helft en kwam er nog nauwelijks aan te pas. En dus moest het uit standaardsituaties en zo kreeg Twente ook de eerste kans van de tweede helft na een klein uur. Sem Steijn schoot vanaf een meter of 20 op doel, maar André Onana kon redding brengen. Na een uur werd Steijn verrassend genoeg gewisseld. Rots kwam in de ploeg. Ook verdediger Mathias Kjølø kwam in de ploeg voor Vlap, wat betekende dat Twente toch verdedigend ging wisselen.

Gelijkmaker

Uit het niets werd het 1-1. Na oliedom balverlies van Eriksen, veroverde Lammers de bal en schoot de bal hard in de korte hoek. Onana was kansloos en Twente kwam op gelijke hoogte. Twente drukte naar voren, maar United kreeg een grote kans. Joshua Zirkzee schoot in de zestien op doel, maar weer was Unnerstall een sta in de weg voor United. Zirkzee werd kort daarna gewisseld. United drukte daarna wel naar voren en kreeg een kans via Alejandro Garnacho, die was ingevallen. Hij schoot vijf minuten voor tijd net over op de rand van de zestien. In de laatste minuut kreeg United nog twee grote, maar van dichtbij kon niet binnengekopt worden. Zo eindigde het in 1-1 op Old Trafford.