Zege Juventus op Sporting, Manchester geeft voorsprong weg, Leverkusen en Union gelijk

Juventus viert de 1-0 tegen Sporting
Juventus viert de 1-0 tegen SportingANP
Juventus heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Europa League tegen Sporting Portugal met 1-0 gewonnen. Mede door het resultaat krijgt Nederland voor volgend seizoen twee tickets voor de Champions League.

Federico Gatti bezorgde de geplaagde Italiaanse club weer eens reden tot vreugde. De verdediger maakte in de 73e minuut de enige treffer in het Allianz Stadium.

Door de nederlaag van Sporting en de zege van Feyenoord tegen AS Roma (1-0) kan de zesde plaats op de UEFA-ranking Nederland niet meer ontgaan, waardoor met ingang van volgend jaar met twee voetbalclubs meedoen aan de groepsfase van de Champions League.

Manchester geeft voorsprong uit handen

Manchester United heeft een goede uitgangspositie weggegeven in de slotfase van de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de Europa League tegen Sevilla. Na een 2-0 voorsprong moest de ploeg van Erik ten Hag genoegen nemen met een 2-2-gelijkspel.

Marcel Sabitzer scoorde twee keer voor United in de eerste twintig minuten, maar in de laatste vijf minuten ging het mis voor de thuisploeg. Na een fout van Oranje-international Tyrell Malacia maakte Sevilla de 2-1, waarna een eigen doelpunt van Harry Maguire in de blessuretijd de 2-2 betekende.

Leverkusen en Union gelijk

Royale Union SG kwam in Duitsland na een 0-0 ruststand op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Victor Boniface. Florian Wirtz was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De winnaar van deze paring in de kwartfinale speelt in de halve finale tegen de winnaar van Feyenoord-AS Roma.