Arteta: Arsenal heeft mentale 'reset' nodig om niet in mentale inzinking te komen

Mikel Arteta verloor de laatste drie wedstrijden met Arsenal
Mikel Arteta verloor de laatste drie wedstrijden met ArsenalAFP
Arsenal moet even op de 'resetknop' drukken. Dat zei coach Mikel Arteta na de uitschakeling door Liverpool in de FA Cup. De club uit Londen begon dit seizoen veelbelovend, maar is na drie nederlagen op rij in een dip gekomen. "Het is waarschijnlijk nu een psychologisch probleem bij de spelers, zeker na deze nederlaag. We moeten denk ik resetten om niet in een mentale inzinking te komen", aldus de Spaanse trainer.

Arsenal boekte slechts één overwinning in de laatste zeven wedstrijden in alle competities. De club is inmiddels uitgeschakeld in de FA Cup en de League Cup en staat vierde in de Premier League met 5 punten achterstand op koploper Liverpool.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashsha.re

De thuisnederlaag in de FA Cup tegen Liverpool kwam hard aan, omdat Arsenal de wedstrijd in de eerste helft domineerde. De ploeg kreeg volop kansen, maar wist niet te scoren. Een eigen doelpunt van verdediger Jakub Kiwior leidde tien minuten voor tijd het verval in, waarna Luis Díaz er in blessuretijd nog eens 0-2 van maakte. "Het is goed dat we nu even een tijdje geen wedstrijden hebben. Deze pauze komt op een goed moment", zei Arteta. "We verdienen het om te winnen, maar de resultaten laten wat anders zien."