Crystal Palace en Everton moeten op herhaling na doelpuntloos gelijkspel in FA Cup

Arnaut Danjuma in duel met Marc Guehi van Palace
Arnaut Danjuma in duel met Marc Guehi van PalaceAFP
Crystal Palace en Everton hebben in de derde ronde van de FA Cup met 0-0 gelijkgespeeld. De bezoekers moesten na een harde overtreding van aanvaller Dominic Calvert-Lewin vanaf de 79e minuut met tien man verder.

Op een uitverkocht Selhurst Park wisten beide teams niet te imponeren. Wellicht allebei gehinderd door de regen waren de kansen op één hand te tellen. Met Arnaut Danjuma in de basis waren de bezoekers aanvankelijk sterker. De Nederlander kwam voor rust zelfs vrij voor Dean Henderson te staan, maar de Palace-doelman redde knap (20’). Calvert-Lewin kopte negen minuten voor rust op de paal, maar zou later een negatieve hoofdrol opeisen.

Voor het zover was zocht de thuisploeg na rust meer de aanval. Eberechi Eze liet zijn klasse zien met een prachtig schot richting de rechterbovenhoek, maar ook Everton-doelman Joao Virginia deed waarvoor hij betaald wordt. Opnieuw Calvert-Lewin kreeg de beste kans voor de bezoekers en ook Danjuma had met een beetje meer mazzel kunnen scoren uit een rebound, maar het was de ploeg uit Liverpool niet gegeven, ook niet met tien man.

Rode kaart

Elf minuten voor tijd gaf arbiter Chris Kavanagh namelijk na tussenkomst van de VAR de rode kaart na een veel te harde tackle op Nathaniel Clyne. Het werkte helaas niet als katalysator voor Palace. Eze had diep in blessuretijd nog de 1-0 op zijn schoen, maar Virginia reageerde wederom uitstekend. Zo werd het het duel van de weinige kansen en waar ze er wel waren de prima reddingen. Op 16 januari (20.45) moet in Liverpool het verdict geveld worden.