Klopp start afscheidstournee met sterk oranje getinte bekerzege

Gravenberch en Van Dijk vieren de goal van eerstgenoemde
Gravenberch en Van Dijk vieren de goal van eerstgenoemdeProfimedia
Liverpool heeft zich eenvoudig geplaatst voor de vijfde ronde van de FA Cup. In de eerste wedstrijd na het nieuws dat trainer Jürgen Klopp na het seizoen vertrekt, won de koploper van de Premier League met 5-2 van Norwich City. Invaller Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch maakten de laatste twee treffers van Liverpool.

Klopp, die sinds 2015 coach is bij Liverpool, maakte vrijdag bekend dat hij komende zomer afscheid neemt. Dit seizoen kunnen de 'Reds' nog vier prijzen aan de indrukwekkende erelijst van de 56-jarige Duitser toevoegen: de FA Cup, de landstitel, de Europa League en de League Cup. De ploeg plaatste zich woensdag voor de finale van dit toernooi.

Flashscore's rapportcijfers
Flashscore's rapportcijfersFlashshare

Liverpool nam tegen Norwich City, de nummer 9 van het Championship, meteen het initiatief. Na een vroege kans voor Cody Gakpo en een bal op de paal van Darwin Núñez kopte Curtis Jones na een kwartier de 1-0 binnen. Uit het niets kwam Norwich even later weer langszij via Ben Gibson, die een corner binnen werkte. Núñez herstelde binnen het half uur de marge na een snelle aanval, 2-1.

Van Dijk

Liverpool leek in de tweede helft de wedstrijd met twee treffers vroegtijdig te beslissen. Diogo Jota profiteerde van matig verdedigen om de 3-1 te maken, waarna de ingevallen Van Dijk in de 63e minuut met een harde kopbal voor het vierde doelpunt zorgde. De Oranje-international liet een paar minuten later wat ruimte aan Borja Sainz en de middenvelder van Norwich schoot fraai de 4-2 binnen. Gravenberch zette diep in de blessuretijd de eindstand op het bord, 5-2.

Liverpool treft in de vijfde ronde de winnaar van het duel tussen Watford en Southampton. De twee ploegen speelden zondag gelijk (1-1) en moeten binnenkort op herhaling.