Liverpool schakelt Arsenal uit in FA Cup

Luis Diaz en Bobby Clark vieren de tweede treffer in de FA Cup-wedstrijd tegen ArsenalAFP
Liverpool staat in de vierde ronde van de FA Cup. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won zonder aanvoerder Virgil van Dijk en topscorer Mohamed Salah van Arsenal (0-2) in het Emirates Stadium in Londen.

Van Dijk is ziek en Salah wil Egypte de komende maand aan de winst van de Afrika Cup helpen. Arsenal overrompelde Liverpool in de openingsfase van de wedstrijd. Maar Martin Ødegaard raakte de lat en Reiss Nelson en Kai Havertz misten in kansrijke positie. Vlak voor rust was Liverpool dicht bij de openingstreffer. Maar ook aanvoerder Trent Alexander-Arnold schoot op de lat.

Cody Gakpo had een basisplaats bij Liverpool. Zijn ploeggenoot Ryan Gravenberch mocht na een uur invallen. Liverpool werd in de tweede helft steeds gevaarlijker. Doelman Aaron Ramsdale van Arsenal redde spectaculair op een inzet van Luis Díaz en hij ontsnapte toen Diogo Jota de lat raakte. Even later was hij kansloos toen zijn ploeggenoot Jakub Kiwior in eigen doel trof. Luis Díaz bepaalde in blessuretijd de eindstand.