Manchester United verslaat Wigan eenvoudig en bereikt vierde ronde FA Cup

Bijgewerkt
Bruno Fernandes (C) viert feest met Manchester United's Portugese verdediger #20 Diogo Dalot (R) na het scoren van hun tweede doelpunt. AFP
Manchester United heeft zich verzekerd van de volgende ronde van de FA Cup door Wigan Athletic met 2-0 te verslaan. Het was pas de tweede zege in de afgelopen zeven wedstrijden voor de ploeg van Erik ten Hag.

Vanaf dat moment tot aan het fluitsignaal was het echter eenrichtingsverkeer, want United belegerde het doel van de tegenstander. De kansen voor de bezoekers waren bijna te talrijk om te tellen.

Eerst testte Marcus Rashford Sam Tickle met een felle uithaal, voordat Scott McTominay van binnen het strafschopgebied nipt naast schoot. Het leek een kwestie van tijd voordat de impasse doorbroken zou worden en halverwege de eerste helft deed Diogo Dalot dat met een schot in de verre hoek vanaf de rand van het strafschopgebied.

Manchester United's Portugese verdediger #20 Diogo Dalot (2L) viert feest met teamgenotenAFP

Het blijft echter bij die 1-0, ondanks vele kansen voor de ploeg uit Manchester. Het zou voor United een hele opgave worden om de intensiteit van de eerste helft na rust te evenaren en de kansen waren schaars. Toch kregen de mannen van Erik ten Hag nog mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien.

Wigan's Noord-Ierse spits #28 Josh Magennis (L) reageert als de Engelse scheidsrechter Anthony Taylor (R) een penalty toekent aan UnitedAFP

Fernandes gooit de wedstrijd in het slot

Uiteindelijk werd de voorsprong verdubbeld vanaf de stip. Bruno Fernandes werd in het strafschopgebied neergehaald door Liam Shaw. Hij schoot zelf raak in de linkerhoek.

Statistieken Wigan-Manchester United
Statistieken Wigan-Manchester UnitedFlashshare

Hoewel de score niet zo overtuigend was als hij had moeten zijn, kwam United nooit in gevaar om een schokkende nederlaag te lijden en ze hebben nu slechts één van hun vorige 20 ontmoetingen met Wigan verloren.

The Red Devils moeten het nu in de vierde ronde opnemen tegen Newport County of tegen het non-league Eastleigh.