Milan van Ewijk stunt met Conventry in krankzinnige bekerwedstrijd tegen Wolves

Milan van Ewijk en Josh Eccles vieren de zege met de fans
Milan van Ewijk en Josh Eccles vieren de zege met de fansAFP
Coventry City, uitkomend op het tweede niveau in Engeland, heeft de halve finales van de strijd om de FA Cup bereikt. De ploeg met de Nederlander Milan van Ewijk in de basis versloeg Wolverhampton Wanderers op wonderbaarlijke wijze met 3-2 en mag op Wembley gaan strijden om een plaats in de finale. De beslissing viel diep in de extra tijd waarin Coventry twee keer scoorde.

Eerder leek een stunt van de bezoekers net voorkomen. Nadat Ellis Simms Coventry in de 53e minuut op voorsprong had gezet en de ploeg van de voormalige Heerenveen-speler Van Ewijk enkele kansen had gemist, leek de nummer 9 van de Premier League het duel alsnog te winnen. Doelpunten van Rayan Aït-Nouri en Hugo Bueno hielpen de thuisclub kort voor tijd aan een 2-1-voorsprong, maar de FA Cup toonde zich weer eens van zijn onvoorspelbare kant. Eerst maakte Simms in de zevende minuut van de extra tijd gelijk. Vervolgens schoot Haji Wright de tweedeklasser naar de laatste vier. Daarin kan Leicester City de tweede ploeg uit het Championship worden. De koploper bezoekt zondag Chelsea.